Avsnitt 2 av Klimatpositivt! – Klimatavsnittet med Kjell Andersson, Svebio

I detta avsnitt gästas podden av Kjell Andersson, näringspolitisk chef på Svebio, Svenska Bioenergiföreningen, som tar oss genom ett stycke klimathistoria och klimatdebattens framväxt. Vi får höra om hur vikten av en trygg energiförsörjning, Sveriges och världens energikriser och hur Kjells politiska intresse har tagit honom dit han är idag.

Vi får höra om skogens funktion som kolsänka och om hur skogen fungerar som en fantastisk klimatmaskin som vi måste lära oss att ta tillvara på. Vi pratar även om vikten av att använda alla typer av fossilfria lösningar och se vad som passar bäst på vilket ställe – och vikten av ett systemperspektiv. Trevlig lyssning!

>>LYSSNA HÄR

Vill du höra mer från Klimatpositivt!

Alla avsnitt av podden Klimatpositivt! med Karolina Unger hittar du här.

Har du förslag på framtida gäster, kontakta gärna oss på info@klimatpositivt.se

Klimatpositivt!