Erik-Thornstrom

Nytt avsnitt av Klimatpositivt! – Det klimatpolitiska avsnittet med Erik Thornström på Energiföretagen

I detta avsnitt gästas podden av Erik Thornström, ansvarig för skatter och styrmedel på Energiföretagen Sverige. Vi följer med bakom kulisserna i arbetet med den svenska och Europeiska klimat- och energipolitiken. Vi diskuterar lagar, regler, styrmedel och utsläppshandel men framför allt fjärrvärmens viktiga roll i samhället och hur energibranschen vill och kan bidra till negativa utsläpp genom bio-CCS till 2045.

Sverige ligger främst i världen vad gäller bio-CCS, men det behövs tydliga politiska spelregler, en kommersiell marknad och gemensamma förutsättningar i EU för negativa utsläpp. Hur kommer vi dit?

Vi får Eriks bästa tips på vad Sverige bör fokusera på för att behålla ledartröjan och vad du som aktör bör lägga krutet på för att påverka rätt saker i Bryssel. Det är nu ramarna sätts för det som kommer att implementeras i Sverige om några år så ska du påverka så är det i år!

Trevlig lyssning!

>>LYSSNA HÄR

Vill du höra mer från Klimatpositivt!

Alla avsnitt av podden Klimatpositivt! med Karolina Unger hittar du här.

Näst på tur av gäster är Therese Knapp, pressekreterare på Coop, och Anders Egelrud, vd på Stockholm Exergi.

Har du förslag på framtida gäster, kontakta gärna oss på info@klimatpositivt.se

Klimatpositivt! med Karolina Unger