Jessica Karolina

Podden Klimatpositivt! med Karolina Unger gästas av Jessica Rosencrantz.

Klimatpositivt! med Jessica Rosencrantz (M)!

I detta avsnitt gästas podden av Jessica Rosencrantz, Miljö- och klimatpolitisk talesperson för Moderaterna, och det blir ett inspirerande och positivt samtal om Bio-CCS, klimatpositivt och massor av annat.

Vi pratar om vad som krävs för att Sverige ska nå målet att vara klimatpositiva 2045 och hur negativa utsläpp måste vara en del av Sveriges klimatpolitik. 

  • Kommer det att finnas en Bio-CCS-anläggning på alla kraftvärmeverk 2045? 
  • Hur driver Moderaterna klimatfrågorna, vilka satsningar görs och vad har politikerna egentligen för ansvar?

Det blir ett skarpt samtal om Moderaternas stora satsning på Bio-CCS och den uppbiffade budgeten på 36 miljarder som snart kan bli verklighet. Hur sannolikhet är det egentligen att det blir en långsiktig satsning? Vad måste hända i Sverige och inom EU för att vi ska kunna skala upp och driva på utvecklingen?

Vi får höra om Hur Jessica kom in i politiken och varför det blev just Moderaterna och klimatfrågor. Det blir även lite snack om jämställdhet och ett gott råd till alla kvinnor som vill in i politiken – gör det bara och gör det med självförtroende! Och såklart – Hur kommer det att gå i valet?

Trevlig lyssning!

Lyssna direkt eller där poddar finns.

 

Vill du höra mer från Klimatpositivt!?

Alla avsnitt av podden Klimatpositivt! med Karolina Unger hittar du här.

Näst på tur av gäster är Markus Hole, Public Affairs Manager, Fortum Norge, Per Callenberg, statssekreterare hos energi- och digitaliseringsministern, Camilla Brodin, Riksdagsledamot, KD och Gudrun Schyman, Klimatalliansen.

Har du förslag på framtida gäster, kontakta gärna oss på info@klimatpositivt.se

Klimatpositivt! med Karolina Unger