Castellum och Öresundskraft i samarbete för koldioxidlagring

Castellum och Öresundskraft har ingått ett intentionsavtal med syfte att minska koldioxidutsläpp genom koldioxidavskiljning- och lagring.

Castellum har för avsikt att köpa negativa utsläppsverifikat för att bidra till minskade utsläpp när Öresundskraft bygger en fullskalig anläggning för avskiljning- och lagring av koldioxid vid Filbornaverket.

Negativa utsläppscertifikat är en metod för att klimatkompensera för de sista utsläppsandelarna som inte är möjliga att reducera genom egen påverkan.

”På Öresundskraft är vi övertygade om att klimatutmaningarna kräver gemensamma insatser. Vårt intentionsavtal med Castellum är ett konkret bevis på hur vi tillsammans med våra kunder driver på arbetet med att avskilja och lagra koldioxid, en satsning som är avgörande för att nå lokala, nationella och europeiska klimatmål. Vi tror på kraften i samarbete och gläds åt den breda uppslutning vi ser kring vår CCS-satsning. Vi öppnar våra dörrar för fler att ansluta sig till resan mot netto noll”, säger Soraya Axelsson, kommersiellt ansvarig för CCS på Öresundskraft.

>> Läs hela artikeln i Fastighetsvärlden

Dela artikeln på sociala medier

Läs fler nyheter