Klimatpositivt! med Gudrun Schyman, Klimatalliansen!

Gudrun Karolina
Podden Klimatpositivt! med Karolina Unger gästas av Gudrun Schyman, Klimatalliansen.

Klimatpositivt! med Gudrun Schyman

Det blir politik och klimat i dagens podd som gästas av Gudrun Schyman från Klimatalliansen.

Vi får höra om Gudruns drömmar, drivkrafter och det stora samhällsengagemang som gjorde henne redo för handling och förändring och tog henne vidare in i politiken.

Vi talar om vikten av att se på sig själv som medborgare i samhällsbygget och hur vi kan använda ilska som drivkraft.

Det blir fokus på klimatpolitik och klimatkris och hur det nu är dags att bygga nya breda politiska allianser för att komma till rätta med detta genom bildandet av Klimatalliansen. Vi får höra om hur det startade och vad som händer härnäst.

”Klimatkrisen innebär på många sätt en existentiell utmaning. Därför är det hög tid att skapa en allians över åsiktsgränser, trosbekännelser och språkbarriärer. Klimat­frågan får inte reduceras till en höger- eller vänster­fråga. Det är akut bråttom och våra krav och åtgärder måste vara skarpa och långtgående; det som hittills åstadkommits av regeringar världen över är klart otillräckligt.”

Vi pratar om kriser, prioriteringar och hoppfullhet och om hur Klimatalliansen nu ska utmana och agera blåslampa bakom våra makthavare. Det är bråttom nu, det brinner i farstun och vi måste släcka branden!

Det blir även ett inspirerande samtal om den inre omställning som krävs för att åstadkomma en yttre omställning. Självklart blir det även prat om jämställdhet och maktstrukturer, att våga ta för sig och tala med sin egen röst.

En sak som är säker är att det är bråttom nu och förändringar krävs på alla plan!

Gudrun kommer helt säkert att fortsätta inspirera och engagera och en sak som vi tar med oss från detta samtal är att Ingenting är omöjligt!

Trevlig lyssning! 

Lyssna direkt eller där poddar finns t.ex. Apple Podcasts.

Dela artikeln på sociala medier

Läs fler nyheter