Klimatpositivt! med Karin Medin, vd för Söderenergi

Karin Medin
Podden Klimatpositivt! med Karolina Unger gästas av Karin Medin, vd Söderenergi.

Klimatpositivt! med Karin Medin

I detta avsnitt gästas podden av Karin Medin, VD för Söderenergi, och det blir ett spännande och inspirerande samtal om fjärrvärmens förträfflighet, avfall som energi och såklart om Söderenergis BioCCS-planer.

Visste du att svensk fjärr- och kraftvärme avlastar och tillför elsystemet med mer än motsvarande all svensk kärnkraft? Det är bara en av många fakta Karin delar med sig av i sitt  brandtal.

På ett år omvandlar Söderenergi 1 miljon ton avfall till energi. Men varför är energiåtervinning nödvändigt och varför är det så bra? Vad kan vi som konsumenter och företag tänka på och vad har vi för ansvar när det kommer till avfall?

Det blir ett lärorikt och viktigt snack om avfall och energiåtervinning av avfall som ALLA bör ta del av.

Såklart får vi även höra mer om Söderenergis pågående BioCCS-projekt på Igelstaverket och hur detta kan bli en kolsänka som kan ge ett tydligt bidrag till Sveriges miljömål och leda till att Södertälje blir ett nav för koldioxidåtervinning i Sverige. En jättemöjlighet för Sverige och dessutom extremt viktigt för hela fjärrvärmebranschen!

Men vad är viktigast nu för att det ska bli av?

Vi får också veta hur bergsingenjören Karin hamnade där hon är idag, vad som driver henne och vilka frågor som är viktigast inom energi och klimat inför höstens val.

Lika tacksam som Karin är för att hon får vara med och göra skillnad genom sitt jobb, lika tacksamma är vi som fått ha henne som gäst i podden. Karin är en sann inspiratör så missa inte detta avsnitt!

Trevlig lyssning!

Lyssna direkt eller där poddar finns t.ex. Apple Podcasts.

 

Dela artikeln på sociala medier

Läs fler nyheter