Klimatpositivt! med Per Callenberg, statssekreterare hos energi- och digitaliseringsministern

Per Karolina
Podden Klimatpositivt! med Karolina Unger gästas av Per Callenberg.

Klimatpositivt! med Per Callenberg

Detta avsnitt gästas av Per Callenberg (S), statssekreterare hos energi- och digitaliseringsminister Khashayar Farmanbar, och det blir en spännande och tänkvärd podd om framtidens energisystem, klimatpolitik och mycket mer!

Vi får höra om Pers tidiga engagemang inom Socialdemokraterna och hans tankar kring det självklara i att man såklart ska vara med och påverka och aktivt delta i samhällets förändringsarbete, hur han tjatade sig in på Vattenfall och vägen in i klimat- och energipolitiken.

Det spekuleras och diskuteras om vad som behöver ändras i energipolitiken, effektfrågan, elpriser, skogen, den nordiska och europeiska energisamarbetet och hur politiken borde ägna sig åt att skapa ett balanserat kraftsystem i stället för att debattera enskilda kraftslag. Såklart kommer vi in på beredskapsfrågan och hur beredda är Sverige egentligen på en kris?

Det blir även reflektioner kring den nya CCS-industri som håller på att växa fram, vilken ger nya möjligheter för Sverige, pengar att tjäna – och såklart klimatvinster för Sverige. Men vilka tre saker är nu viktigast för att Sverige ska bli klimatpositivt till 2045?

En sak kan vi vara säkra på – det kommer hända mycket framöver!

Trevlig lyssning!

Lyssna direkt eller där poddar finns t.ex. Apple Podcasts.

 

Dela artikeln på sociala medier

Läs fler nyheter