Nytt avsnitt av Klimatpositivt! med Emma Wiesner, Europaparlamentariker

Äntligen dags för detta efterfrågade och efterlängtade avsnitt! Den här gången gästas vi av Centerpartiets Europaparlamentariker, Emma Wiesner, som nyligen spelade en central roll i förhandlingarna om ett förslag på ett certifieringsramverk för kolsänkor inom EU.

Podden Klimatpositivt! med Karolina Unger gästas av Emma Wiesner, Europaparlamentariker för Centerpartiet. Klimat, energi och jordbruk är Emmas nyckelfrågor.

Emma delar insikter om hur ett sådant arbete faktiskt går till och vi fördjupar oss i EU-politik, världens första lag för kolsänkor och betydelsen av att skapa kolkrediter. Varför behövs denna lagstiftning och hur kan den bidra både till kolsänkor och minskade utsläpp?

Vi diskuterar trovärdighet, bokföring av kolkrediter, dubbelräkning, marknaden för minusutsläpp, avfallsförbränningens roll och vad som faktiskt behöver hanteras för att skapa klarhet i det som händer inom EU och hur det påverkar oss som verkar i denna växande BioCCUS-industri.

Vi besvarar även lyssnarnas frågor och avslutar avsnittet med att Emma delar med sig av tre avgörande faktorer som bör prioriteras för att Sverige och EU ska kunna uppnå sina ambitiösa klimatmål. Nu kör vi!

Lyssna direkt eller där poddar finns t.ex. Apple Podcasts. Trevlig lyssning!

Dela artikeln på sociala medier

Läs fler nyheter