Nytt avsnitt av Klimatpositivt! med Gregor Vulturius, SEB, och Tomas Thyblad, Nasdaq.

Välkommen till en ny episod av ”Klimatpositivt!” där vi tar dig med på en spännande resa in i en värld av kolkrediter. Vi är otroligt glada över att få presentera två framstående experter på området: Gregor Vulturius, Lead Scientist and Advisor Climate & Sustainable Finance på SEB, och Tomas Thyblad, Head of ESG Solutions, European Markets, Vice President på Nasdaq.

Podden Klimatpositivt! med Karolina Unger gästas av Gregor Vulturius, Lead Scientist and Advisor Climate & Sustainable Finance på SEB, och Tomas Thyblad, Head of ESG Solutions, European Markets, Vice President på Nasdaq.

I detta avsnitt fördjupar vi oss i allt du behöver veta om kolkrediter. Vi diskuterar syfte, användning, marknad, affärsmodeller, certifieringar, utmaningar och betydelsen av transparens när det kommer till kvalitet och priser. Vi poängterar vikten av att agera nu för att säkerställa att vi har den nödvändiga kapaciteten när vi närmar oss 2040, 2045 och 2050.

Häng med när vi utforskar termer som CDR, CRC, CCS, Bio-CCS, SBTI, carbon removals, carbon reductions, CRCF, off-take-avtal, compliance-marknader, kolsänkor, Oxford Offsetting Principles, additionalitet, residuala utsläpp, frivilligmarknaden, double claiming, double counting, osv – och vi frågar oss själva: Är det verkligen så komplicerat?

Missa inte detta avsnitt för en djupdykning i CDR-akronymer och en inspirerande diskussion om framtida klimatåtgärder!

Lyssna direkt eller där poddar finns t.ex. Apple Podcasts. Trevlig lyssning!

Dela artikeln på sociala medier

Läs fler nyheter